(English) Here


Korhatár - tájékoztató


A Sziklakórház Atombunker Múzeumban újonnan megnyílt „Én lettem a halál, a világok pusztítója” című kiállítás az atomfegyverek emberre és környezetre mért pusztító hatását mutatja be megrázó személyes történetek keresztül, amely rendkívül szemléletes és valósághű képet ad a korábban átélt borzalmakról.

Ennek megfelelően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Mttv.) 9. § (8) bekezdése alapján a kiskorúak védelmében alkalmazott korhatár-besorolásnál irányadó részletes szempontokra támaszkodva a Sziklakórház Atombunker Múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára NEM MEGENGEDETT, 12 éven aluli gyermekek számára pedig NEM AJÁNLOTT.

A kiállítás egyes elemei (ld. képek) lelkileg megterhelőek lehetnek, félelmet kelthetnek a 12 éven aluli látogatókban, veszélyesek vagy károsak lehetnek a gyermekek szellemi fejlődésére nézve, illetve amelyet koruknál fogva nem érthetnek meg vagy félreérthetnek. A 12 éven aluli gyermekek kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével, saját felelősségre vehetnek részt a tárlatvezetésen.